18650

je kunt dit soort 18650-batterijen in veel elektronische apparaten gebruiken. 

Dit kunnen  kleine zaklampen zijn tot krachtige apparaten zoals boormachines, elektrische auto’s, elektrische fietsen, grasmaaiers etc.

ook is het mogelijk om accupakketten te bouwen voor onder andere hamradio, hi

En dat heb ik dus ook gedaan.  allereerst had ik het geluk (niet echt maar soit) dat mijn elektrische scooter  accu niks meer deed..  de scooter zelf was goed maar de accu daarentegen was defect en de ene na de andere storing kwam naar boven.

accupakket opengemaakt en gekeken of ik iets van defecte cellen eventueel zou kunnen vervangen.  normaliter zou dit moeten kunnen, ware het niet dat dit type batterij niet veel info had..ja een streepjescode meer niet. contact opgenomen met de  verkoper en  ik dacht zelf dan zet ik er toch een ander type 18650 in dan is het opgelost. een cell is een cell toch?   Dit wordt me  per direct ten sterkste afgeraden en ik kreeg ook een filmpje te zien van een accubrand van 60 volt.. de reden was dat er onbekende batterijen met allerhande amperes en zelfs veel afwijkende voltages  waren verwisseld en er gewoon brand ontstond.  nee sorry dat doen we dus maar niet.

die scooter accu zijn nieuw rond de 5 a 600 euro en ik had voorlopig toch niet de animo om te gaan scooteren dus dit gaat maar even op de lange termijn.

Maar dit gaf mij wel een mooie kans om iets te maken voor mijn hamradio hobby . ik had nu toch zeer veel cellen over en er zullen echt wel goede tussen zitten.

ik heb ze allemaal eraf gehaald met een punttangetje .  doorgemeten en alles onder de 2.5 volt  heb ik verwijderd .. de rest allemaal licht geschuurd met een dremel.. ja geschuurd daar de vernikkelde elementen tussen alle batterijen waren gespot last (zie foto)

op de batterijen en zelfs nadat ik alle batterijen  netjes had ontdaan met een punttang van de nikkel elementen waren er duidelijke overblijfsel te zien van de oude nikkel elementen.. nogal een werkje.. en sommige waren zelfs dusdanig leeg qua voltages en of beschadigingen was dit echt een monnikenwerk wat sorteren betreft.  maar beetje bij beetje kwam het einde in zicht en ben ik de goede batterijen gaan dremelen. ik gebruikte hier geen schuurrolletje voor maar een stenen element.

 

 

ik heb rondgekeken online en 3 lege accu  behuizingen gekocht voor de 18650 cellen, tevens werden er bij deze behuizingen  een bms systeem geleverd  (Batterij managment systeem) en batterijhouders meegeleverd.. dus behoorlijk compleet.

ook meteen gezocht naar een 12 volt puntlasser om de batterijen weer samen te koppelen om de 12v accu ham radio pakketten te maken..

 

Wat is de betekenis van 18650

de betekenis is van 18650. De 18 geeft de diameter (18 mm) van de 18650 batterij aan in millimeters. Vervolgens geeft het getal 65 de lengte aan (65 mm). De totale lengte van de 18650-batterij met de kop en beschermingen.

het filmpje dat ik heb gemaakt. is de 12volt spotwelder in actie..

pd4dd

Door pd4dd

Hi there...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *