Storing

Voor de buren…

 

Antennes, vaak ontsieren ze de woonwijk, buurtbewoners zijn er vaak niet blij mee en een enkeling maakt zich zorgen, want je hoort zoveel rare dingen over straling en dat dat schadelijk is… Ook vragen veel mensen zich af op welke frequenties er wordt uitgezonden.

 

Staan de antennemasten op je dak legaal?

Kort maar krachtig; JA! Tot een hoogte van 5 meter boven het dak is een bouwsel vergunning vrij. En dan staan al mijn antennes ook nog eens los van de woning.. niets geboord of geankerd.  Dus ja ze staan zeker legaal.

Wordt er continu uitgezonden?

Nee. Althans, niet vaak. Ik zit wel op de radio  .maar  als er condities zijn om met het buitenland te praten dan ben ik juist weer wel actief en slinger ik alles aan ..

 

 

Ho ho! Niet gelijk gaan wijzen naar die antennes! Een veelgemaakte fout, die ook de klachtenafdeling van Agentschap Telecom meemaken  Veel mensen gooien de storing gelijk op degene die antennes hebben staan. Ik ben in bezit van de radiomachtiging en ik gebruik alleen goedgekeurde apparaten. Ik heb me ook daar aan regels te houden  Daarbij moet ik me ook houden aan de voorschriften die gelden, agentschap is zelfs langs geweest op mijn oude locatie stoorde ik op het  orgel van de buurvrouw . En de buurvrouw was niet echt voor rede vatbaar. Echter ik zat volkomen legaal , nadat  het AT  (Agentschap Telecom)  melde dat het echt haar eigen orgel was die geen keurmerk had en zij dus niets konden en wilde doen.

Ik hanteer de regel; “Ben je beleefd tegen mij? Dan ben ik het ook tegen jou!”. Met andere woorden, kom niet al scheldend aan de deur, de kans is groot dat ik de deur dichtgooi.

 

 

Als je denkt dat je storing hebt die door mij veroorzaakt wordt, spreek me dan gewoon aan. Leg je probleem uit en laat indien nodig mij even kijken of luisteren naar de storing.

Sommige mensen kunnen storing ondervinden op TV. Dit kunnen blokjes  zijn bijvoorbeeld. Ga dan eerst eens bij jezelf kijken. Een belangrijk onderdeel, zo niet het belangrijkste, is de bekabeling. Hoe is jouw TV aangesloten? Vaak zit er een goedkoop kabeltje tussen de contactdoos en de TV welke een slechte verbinding geeft. . Zorg dus voor goede afgeschermde bekabeling van degelijke kwaliteit!  tegenwoordig is het bijna allemaal digitale tv wat de klok slaat , je kan het dus niet vergelijken met vroegere tijden..

Ik zelf vind het maar al te vervelend dat als ik overlast veroorzaakt. en wil best kijken of ik mogelijk iets kan doen om het te verhelpen. Natuurlijk hoef ik niet de veroorzaker te zijn, maar ik kan wel dingen uitsluiten. Ik kan bijvoorbeeld alles tijdelijk afkoppelen en uitzetten.

Mocht de storing er dan nog zijn, dan weet je dus dat het niet aan mijn antennemast kan liggen. Op die manier kunnen misverstanden uit blijven.